Ennn daar istie dan, het laatste verslag.

Zondag, dag 3 van het kamp. Na een wederom korte nacht staan Laura, Tessa en Isa weer helemaal klaar voor de ochtendgymnastiek. Sommige kinderen moeten uit bed worden getrokken, maar om 9:15 kan het beginnen. Na sportieve dansjes is iedereen weer klaar om er tegen aan te gaan vandaag. Het ontbijt is ondertussen door Ploni en Astrid klaargemaakt, dus de kinderen kunnen meteen aansluiten. Wat opvalt is dat de clubkinderen en de kinderen die vanuit CJV mee zijn elkaar steeds beter kunnen vinden; tijdens de knutselactiviteit op de zondagochtend doet iedereen goed mee, super gaaf om te zien! De knutselactiviteit is medailles maken, bedacht door Jolanda, waarbij we de gaafste ontwerpen voorbij zagen komen. Tijdens deze activiteit gaan Laura, Tessa, Pepijn, Jolanda en Julian langs de kinderen om vragen te stellen over het sporten en bij welke club ze doen, welke spelletjes ze met buitenspelen doen en of iedereen dan altijd mee mag doen. Super leuke antwoorden kwamen hier naar voren, waarna we met de kinderen wel tot de conclusie kwamen dat sporten en buitenspelen je veel brengt; vriendschappen, leren samenwerken, fit zijn, sociale contacten, noem het maar op. Na deze activiteit kregen de kinderen weer even wat vrije tijd om te doen wat ze zelf wilden, het is weer druk bij het ‘rondje om de tafel’ en bij de kabelbaan. De badmintonrackets, voetbal en hockeysticks worden ook weer tevoorschijn gehaald, heerlijk om iedereen zo lekker aan het spelen te zien, waar ze de energie nog vandaan halen is voor ons een vraag. Het middageten volgt, waarna de kinderen hun tas moeten inpakken. Hierbij vergeten sommige kinderen nog wel eens wat spullen, wat hilariteit oplevert aan het eind van de middag; een hele stapel kleren die aan kinderen met blozende wangetjes moet worden verdeeld. 

Hierna staat nog een activiteit op het programma, iets waar veel kinderen naar uitkijken. We gaan hiervoor naar het bos, wat een heerlijk terrein is met het warme weer. Levend stratego staat op de planning, beide teams verstoppen hun vlag en zoeken maar! Met het laatste beetje energie rennen de kinderen het bos door, op zoek naar de vlag van het andere team. Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn is de leiding hard aan het werk om de blauwe schuur netjes af te leveren. De bus komt ondertussen aan, dus wanneer de kinderen uit het bos komen kunnen ze hun spullen pakken en richting de bus. Dit loopt allemaal weer voorspoedig, waarna de plekjes worden gezocht in de bus. In de bus worden de leukste verhalen nog eens opgehaald over het kamp, die jullie vast ook allemaal al gehoord hebben. Ieder kind krijgt zijn/haar certificaat en kan daarna de ouders opzoeken. Na van ieder kind met een big smile maar ook met vermoeide gezichtjes afscheid te hebben genomen zit het kamp erop. 

Dank voor het super mooie ontvangst wat we kregen en het vertrouwen in ons, hopelijk hebben we de kinderen een onvergetelijk kamp kunnen bezorgen waar ze het jaren later nog over zullen hebben. Wij hebben genoten van ze, een super geslaagd kamp gehad, hopelijk tot volgend jaar!

Julian, Max, Pepijn, Onno, Ploni, Astrid, Laura, Isa, Tessa, Jolanda