Ook dit jaar hebben we weer de Zomerdriedaagse mogen organiseren! We hadden de hele Bouwspeelplaats in Vlaardingen tot onze beschikking waar we van 22 tot 24 juli diverse activiteiten hebben georganiseerd.

Op de eerste dag hebben we diverse sport- en kennismakingsspelletjes gespeeld. Zo hebben we onder andere gebruik gemaakt van een parachute en hebben daarna een Zweeds Renspel gedaan. In de middag mochten de kinderen zich inschrijven voor diverse workshops. Zo hadden we een workshop hoopdance, percussie, freerunnen en kon er een robothuisdier gemaakt worden.

Op de tweede dag hebben we een knutselochtend gehouden. Zo kon er bellenblaas, bonbons en boten gemaakt worden, en uiteraard hadden we onze Lego weer bij ons! In de middag gingen we het terrein af om een “Crazy 44” te spelen. Hierin moesten 44 gekke opdrachten uitgevoerd worden, om zo de meeste punten te verzamelen. Hierbij hoorde ook een ruilspel, waarbij er zelfs groepjes met servies en een wasrek terugkwamen!

De derde dag stond in het teken van natuur en techniek. In de ochtend kon er gekozen worden om een flessenraket of zaadbommen te maken, en hebben we verschillende beestjes gezocht en gevangen. In de middag was het warm genoeg om waterspelletjes te spelen en te glijden over een waterglijbaan.

Wij (de leiding) hebben erg genoten van dit weekend, en we hopen de kinderen volgend jaar weer terug te zien voor de volgende driedaagse!