Zaterdag, dag 2 van het kamp.

Na een korte nacht van vele kinderen, beginnen we de dag om half 9 met de ochtendgymnastiek! Onder leiding van Laura, Tessa en Isa werden alle spieren even goed opgerekt, want de Olympische Spelen stonden voor de deur. Na een stevig ontbijt konden alle kinderen er tegenaan. De weersvoorspellingen voor vandaag waren eigenlijk vooral regen. Uiteindelijk is er deze dag geen ene druppel uit de lucht gevallen, wat een feest voor ons! De Olympische Spelen dus, 12 onderdelen voor 6 teams. Ieder groepje bestaande uit kinderen met verschillende leeftijden, welk groepje kan het beste samenwerken? De eerste 6 onderdelen; verspringen, frisbee in vak gooien, zeil omdraaien zonder de grond te raken, basketbal gooien, bal zolang mogelijk hoog houden als groep en vanaf de kabelbaan in een bak gooien. Ieder groepje probeerde de high score te halen bij een onderdeel. Het groepje wat de meeste punten had bij een onderdeel krijgt uiteindelijk een punt voor dat onderdeel, kijken welk groepje de meeste punten haalt. Na een break weer 6 onderdelen met dit keer; bowlen, blik gooien, pingpongballen rammen, waterballonnen gooien, hoepel doorgeven en touw springen. Overal super veel lachende gezichten gezien, teams die elkaar hielpen, teams die met elkaar plezier maakten. Kortom, een geslaagde ochtend! Hierna volgde de middaglunch met aansluitend een landenspel in het bos. 6 landen verdeeld in het bos. Bij Frankrijk werd er Jeu de Boules gespeeld, bij Portugal Barra do Lenco, bij Spanje el Elastico, bij China de Chinese spiegel, bij Engeland Commands en bij Nederland het Ik hou van Holland spel. Bij deze onderdelen weer veel lachende gezichten gezien. Ontspannen onderdelen waarbij samenwerken met elkaar centraal stond. Na dit bosspel even vrije tijd om je eigen ding te doen. Kinderen die van de kabelbaan gingen, gingen hockeyen, badmintonnen, schommelen, voetballen en rond de tafel speelden. Hierna volgde het avondeten, macaroni. Niemand die er misselijk van is geworden, dus de kookstaf Astrid & Ploni hebben hun taak prima uitgevoerd;).

Na het avondeten volgde de bonte avond, het spektakelstuk van het kamp. De dinsdag-, donderdag- en zaterdagclub hadden een toneelstukje voorbereid. De overige CJV kinderen hadden samen met Julian, Max en Pepijn ook een act voorbereid. Van danseressen naar presentatoren naar olympische sporters naar tiktokkers naar aangevallen surfers, alles kwam voorbij. De kinderen vielen soms van hun stoel van het lachen. Complimenten naar de kinderen voor de gave acts, wij als leiding hebben weer genoten van de acteer skills. Na deze voorstellingen kon het feest beginnen. De disco ging aan. Bij artiesten als Kinderen naar kinderen, Snollebollekes en K3 gingen de kinderen helemaal los. Wat was dit waanzinnig genieten zeg, na anderhalf jaar geen feestjes meer gehad te hebben was dit weer ouderwets genieten. De leukste dancemoves kwamen tevoorschijn tot de klok richting de 12 uur ging. 1 kind moest door 3 personen naar haar bed worden getild. De kinderen uit groep 7 en 8 gingen een avondwandeling doen, de tieners een dropping. Beide zeer geslaagd, waarna de kinderen nu naar bed zijn, met hopelijk wat meer slaap pakkend dan gister, maar dat zal volgens ons wel lukken.

Morgen weer een nieuwe dag, met nog 2 activiteiten en een mooie afsluiting voor de boeg. Tot morgen ouders, we hopen op een mooi ontvangst!