In het weekend van 4 t/m 6 augustus heeft de CJV Vlaardingen weer de Zomerdriedaagse georganiseerd op het WIJ-Land in Vlaardingen. Tijdens deze driedaagse hebben we verschillende sport-, knutsel- en spelactiviteiten gedaan.

Op de vrijdag zijn we begonnen met kennismakingsspellen en een potje Levend Stratego in het park. Na een lunch met broodjes knakworst hebben we twee rondes workshops gevolgd: Tijdens de workshop freerunnen leerden de kinderen hoe ze moesten springen als een echte freerunner. Ook moesten ze balanceren en klimmen over hekken. Tijdens de workshop van Kite hebben de kinderen creaties gemaakt die konden draaien met zonnepanelen. De dag werd afgesloten met een Levend Mastermind.

Op de zaterdag hebben we na wat kleine spelletjes het spel “Een tegen allen” gespeeld. Tijdens dit spel moesten de kinderen samen verschillende opdrachten uitvoeren, om zo te winnen van de leiding. Bijna alle opdrachten zijn goed uitgevoerd! Van het zoeken van 100 grassprietjes tot het maken van een menselijke piramide. Na de lunch met een broodje hamburger, kon er gekozen worden tussen verschillende knutselopdrachten. Zo kon er een bootje gemaakt worden met hout en touw, stonden er bakken Lego om mee te bouwen en werden er eierkoeken versierd.

Op zondag werden de kinderen opgeleid tot spionnen: zo moest er tijdens het spel “James Bond” geprobeerd worden om jezelf niet af te laten gooien door de leiding. Door gebruik te maken van obstakels konden ballen ontweken worden. De volgende opdracht was om niet herkend te worden door de leidingen. Hiervoor werden verschillende vermommingen gemaakt door middel van handdoeken, dozen en het gebruiken van jassen en vesten van anderen. De laatste opdracht was door twee puzzels op te lossen. Door deze opdrachten op te lossen kon een code worden gekraakt waarmee iedereen een spionnenpen¬†heeft gekregen! In de middag hebben we een casino-/spelletjesmiddag gehouden, waar er verschillende prijsjes zijn gewonnen door verschillende spellen, zoals balletje-balletje of de Fruitmachine, te spelen.

Na drie leuke dagen zat het er weer op! We hopen om jullie volgend jaar weer te zien bij een volgende editie van de Zomerdriedaagse!