Uitvinderslab

In de komende reeks van 6 lessen gaan we het ‘ding’ maken voor de toekomst.

Wat heeft Vlaardingen als slimme stad van de toekomst nodig? Wat zijn belangrijke onderwerpen? En welke juist niet maar gewoon heel leuk om aan te werken?

Door te onderzoeken, ontwerpen en te maken gaan de kinderen aan de slag.  Technologieën zoals het werken met een 3D-printpen, motoren, programmeren, stroomcircuits, sensoren en het gebruiken van geluid, zijn onder andere inzetbaar. Je mag zelf weten welke technologie, techniek of apparaat je gaat gebruiken.

Je bepaalt zelf waarvoor en waarom je iets gaat maken en krijgt ruimte om je idee helemaal uit te werken tot een prototype, kunstwerk of werkende uitvinding.

De workshops worden op twee momenten in de week aangeboden en zijn beide voor kinderen uit groep 5 t/m 8. De workshops op de woensdagmiddag zijn volgeboekt, op de donderdag is nog voldoende plek. Inhoudelijk zijn beide bijeenkomsten hetzelfde. We raden aan om de volledige reeks van bijeenkomsten mee te doen om echt door te werken aan je idee. Wees er snel bij vol = vol.

Het uitvinderslab is een initiatief van KITE Educatie en CJV Vlaardingen, de winnaars van de Waterwegcultuurprijs 2019. Deze workshops zijn de tweede fase van het project Digitaal: Vlaardingen van de toekomst.

Woensdagmiddag

Datum en tijdstip: 9, 16, 23 en 30 september en 7 oktober van 15.30 tot 17.30
Leeftijd: Voor kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8
Locatie: Clubzaal Bethelkerk, Burgemeester Verkadesingel 26
Kosten: €10,- voor 5 bijeenkomsten

Het is niet meer mogelijk om aan te melden

Donderdagmiddag

Datum en tijdstip: 10, 17 en 24 september en 1 en 8 oktober van 16.00 tot 18.00
Leeftijd: Voor kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8
Locatie: Bibliotheek Centrum
Kosten: €10,- voor 5 bijeenkomsten

Het is niet meer mogelijk om aan te melden.