CJV steunt Project Nest

Biedt kinderen in Nepal kwalitatief goed onderwijs

In 2022 steunt CJV Vlaardingen het ontwikkelingswerk van ‘Project Nest’. Deze stichting zet in op het bevorderen van de zelfredzaamheid van kinderen uit kansarme dorpen in Nepal.

Momenteel is Project Nest bezig met de (ver)bouw van een school in het Nepalese dorpje Sauraha in het district Chitwan. Gebrek aan educatie is één van de belangrijkste oorzaken van armoede.  Met de bouw van deze school krijgen de kinderen in dit gebied kwalitatief goed onderwijs in zowel Nepalees als Engels. Veel kinderen kunnen niet naar school vanwege hun achtergrond, armoede, of omdat ze (half)wees zijn. Op deze manier geven wij de kinderen de mogelijkheid om naar school te gaan en hebben zij hierdoor later een grotere kans op een betere toekomst.

CJV Vlaardingen gaat in 2022 van start met verschillende inzamelingsacties om op deze manier te helpen om deze school draaiende te houden. De kosten voor het bieden van dit kwalitatief goed onderwijs zijn per maand €40,- per kind. Hiermee worden alle kosten gedekt, inclusief het collegegeld, extra lessen voor achterstandskinderen, kosten voor lesmaterialen, uniform en busgeld voor kinderen die ver en afgelegen wonen. Helpt u ons mee?

Waarom steunt CJV Project Nest?
CJV kiest ervoor om zich komend jaar te verbinden aan Project Nest omdat het inzet op het vergroten van de zelfredzaamheid van kansarme kinderen en gezinnen. Ook is het een klein en lokaal initiatief waardoor al het geld dat wordt binnengehaald ook echt terecht komt bij de kinderen in Nepal. CJV werkt bij deze actie samen met de Vlaardingse Ambassadeur van Project Nest Leo van der Hoest.

Wat kunt u van ons verwachten?
Bij de verschillende clubs en activiteiten zal CJV aandacht vragen voor dit project. Op deze manier willen wij onze leden, jeugd en jongeren bewust maken van het welzijn van leeftijdgenoten in andere delen van de wereld. Ook zullen wij gedurende het jaar verschillende inzamelingsacties hebben bij activiteiten zoals het Jeugdfestijn, de Zomerspelen en het Jaarfeest.

Doneer hier en zorg dat de kinderen in Nepal naar school kunnen gaan.

Totaal € -

De initiatiefnemer van Project Nest

De initiatiefnemer van Project Nest is Ricky Mahabier. Tijdens een reis kwam hij in arme delen van Nepal en India terecht. Hij werd enorm geraakt door het lot van de mensen en had hier de droom om iets voor deze mensen te kunnen betekenen.  Na 15 jaar voor Meeùs/AON te hebben gewerkt heeft Ricky in 2018 zijn baan opgezegd en heeft zijn hart gevolgd.