Op vrijdag 21 november was het weer de dag dat het Najaarsweekend vertrok naar de Blauwe Schuur in Amerongen. Het kamphuis was omgetoverd tot een tropische bestemming, waar we het hele weekend mochten verblijven. Toen we in het kamphuis aankwamen, was het eerst tijd voor een paar korte kennismakingsspellen en het indelen van de kamers. Nadat dit geregeld was, gingen we een donker bos in voor het eerste bosspel van dit kamp: het dierengeluidenspel! Diverse tropische dieren zaten verstopt in het bos en moesten gevonden worden.

Op zaterdag hebben we verschillende knutsels gemaakt, zoals het versieren van t-shirts, het maken van sieraden, stenen beschilderen en knutselen van flamingo’s. Later op de dag was het tijd voor een speurtocht, waarbij de route zelf gemaakt mocht worden langs verschillende punten in Amerongen. Zo zijn er groepjes het dorp en andere groepjes het bos in gegaan. Na deze wandeltocht hebben we heerlijk gegeten. Zo was er pasta-pesto en nacho’s en hadden we als toetje een bakje yoghurt in de vorm van een tropisch strand. In de avond hebben we nog de film Rio gekeken en rond het kampvuur gezeten.

Op de laatste dag hebben we alle kamers opgeruimd en was het daarna tijd voor sport en spel. In verschillende rondes hebben we onder andere slagbal, emmerbal en een tropische estafette gedaan. Later op de dag zijn we nog een laatste keer het bos in gegaan om Levend Stratego te spelen. Helaas was het daarna al tijd om de bus in te gaan en terug te rijden naar huis.

Hopelijk hebben jullie het net zo naar jullie zin gehad als wij. Hopelijk tot volgend jaar!

Meer weten over Najaarsweekend? Bekijk dan onze pagina.