voorjaarsweekend 2018

Schrijf je in voor onze zomerkampen!

Al plannen voor de zomervakantie? Jij gaat toch ook weer mee met een van de zomerkampen van de CJV?
Wil jij er als eerste bij zijn en zeker zijn van een plekje schrijf je dan snel in!

Juniorenkamp van 14 tot en met 21 juli 2018 - € 133,-
Tienerkamp van 21 tot en met 28 juli 2018 - € 143,-
Theaterkamp van 18 tot en met 22 augustus 2018 - € 110,-


Het was een mooie vrijdagavond 23 februari 2018. 31 enthousiaste kinderen stonden te wachten om op voorjaarsweekend te gaan. Rond 18:45 uur vertrokken wij met de bus richting Amerongen. Doordat heel Rotterdam was gestremd door een verkeersinfarct, stonden er mega lange files. Gelukkig hadden wij hier geen last van en kwamen we ongeveer 20:10 uur in Amerongen aan.
Nadat we de bus hadden uitgeladen werd de kamerindeling bekend gemaakt en werden de bedden opgemaakt.

Toen dat gedaan was begonnen wij met onze kampdoop. De kinderen moesten een parcours lopen. Zo moesten ze bijvoorbeeld, door een doolhof kruipen en in de speeltuin kaartjes die bij je groep hoorde zoeken. Iedere kaart had een kleur. De kleur van de kaart paste bij de kleur van je groep. Nadat de kinderen het parcours hadden gelopen, moesten ze aan de tafel gaan zitten van de kleur die bij hun groep hoorde. Uiteindelijk zat iedereen bij zijn groep aan tafel en werden de groepsnamen bekend gemaakt.
De groepen hadden de volgende namen:
 
De Witte Konijnen
 
De Kolder Katten
 
De Gekken Hoedemakers
 
De Didelidees en Didelidums
 
De zeven Slapers
 
De Harten Koninginnen.
Nadat iedereen kennis had gemaakt met hun groepsleden gingen we naar het bos om het dierengeluidenspel te spelen. De leiding zat verstopt en maakte verschillende geluiden. Aan de hand van de geluiden moesten de kinderen, de leiding zoeken. Nadat het spel was afgelopen, gingen de kinderen naar bed en werd het snel stil in de Blauwe Schuur.

De volgende ochtend was iedereen best vroeg wakker. Iedereen ging lekker douche en richting het ontbijt. Na het ontbijt, gingen we het Zweeds Renspel spelen. De kinderen moesten kaartjes, die verstopt lagen over het terrein zoeken. Op die kaartjes stonden vragen die ze moesten beantwoordden. De kinderen hadden veel energie dus de kaartjes werden snel gevonden. Vervolgens zijn we naar het bos gegaan om Levend Stratego te spelen. Het leek wel een waar slagveld, iedereen streed om de vlag van de ander te vinden. De kinderen waren niet te stoppen en uiteindelijk werd door de groene partij de vlag gevonden.
Toen we terugkwamen in de Blauwe Schuur stond er een heerlijke High Tea op ons te wachten. Iedereen kreeg een Sandwich met kruidenkaas, kipfilet en komkommer. Een sandwich met mozzarella, pesto en tomaat. Een gevuld eitje, en wraps met kruidenkaas en rucola. Ook waren er roze koeken in hartjes vorm, cupcakes en fudge. Iedereen heeft heerlijk gesmuld van al het lekkers.

Nadat de magen weer goed gevuld waren, maakten we ons op voor de speurtocht. Een lange tocht door het bos met allerlei verschillende vragen. Het was een lange maar leuke tocht. Toen we weer terug kwamen in de Blauwe Schuur was iedereen gesloopt. De kinderen gingen lekker spelen totdat het avond eten klaar was.
Op het menu stond Spaghetti met allerlei verschillende bijgerechten. De kinderen hebben heerlijk gegeten en sommige kinderen lustte zelfs een zelfgemaakt toetje van yoghurt van roze koek.

Nadat alles weer was opgeruimd, kwamen de knutselspullen uit de kast. Er waren verschillende knutsels, zoals: Een knikkerbaan, sleutelhanger maken, kaart soldaatjes maken en katten smiley’s maken. Daarna was het tijd voor een ijsje en om de relaxmodus aan te zetten. De kinderen hadden zich lekker met hun slaapzak gesetteld op de blauwe stoelen om film te kijken. De film die de kinderen gekeken hebben was Zootropolis. Nadat de film klaar was, ging iedereen lekker naar bed. Nou ja iedereen?! Sommige kinderen hoorde Arjan schreeuwen dat er nog Kip-Cola over was. Hierop kwamen Kick, Duco en Dwayne uit hun slaapkamer gerend om nog een lekker stukje kip te eten.
De volgende ochtend, kregen we een uitgebreid ontbijt, met croissantjes en roerei met spek. Nadat iedereen zijn tas had ingepakt gingen we sport en spel spelen. Er waren verschillende spellen zoals, Slagbal, koningsbal, leven memory en Croquet. De kinderen waren erg actief en er werd een sportieve strijd gevoerd. Daarna was het tijd voor de lunch. De kinderen kregen een broodje shoarma of een boterham. Daarna werd nog het smokkelspel en levend kwartetten gespeeld en was het alweer tijd om de laatste spullen te pakken.
Weer terug bij de Blauwe Schuur werd nog bekend gemaakt welk groep gewonnen heeft.
De witte konijnen zijn er met de overwinning vandoor gegaan en mochten allemaal een leuk prijsje uitzoeken
Wij willen de kinderen bedanken voor een super leuk weekend! Wij hebben weer genoten en hopen jullie volgend jaar weer te zien.

Het Leidingteam Voorjaarsweekend.

(Gerja, Marleen, Arjan, Lisa, Nikki, Marjolein, Renske, Maarten, Ilse & Arnout)

 
 
 
 
 
Tienerkamp dag 6
vr 27 juli 2018
 
Tienerkamp dag 5
wo 25 juli 2018
 
Tienerkamp dag 4
wo 25 juli 2018
 
Tienerkamp dag 3
di 24 juli 2018
 
Tienerkamp dag 1/2
di 24 juli 2018
 
Gjo-kamp 2018
za 2 juni 2018
 
bekijk het archief >>
 
 
 
 
 
 
verslagen
 
activiteiten
 
nieuwsartikelen